"Autogolčina" za pamćenje fudbalera Vitessea
Foto: Screenshot

Mladi Dabo će dugo pamtiti utakmicu protiv Groningena

"Autogolčina" za pamćenje fudbalera Vitessea

Groningen i Vitesse su proteklog vikenda odigrali susret 12. kola holanskog šampionata. Slavio je Groningen rezultatom 4:2, a na ovoj utakmici je viđen jedan nesvakidašnji gol.

Naime, mladi fudbaler Vitessea, koji je posuđen iz Chelseaja, Fankaty Dabo je postigao spektakularan gol sa velike udaljenosti u 59. minuti susreta.

Jedini problem je taj što je Dabo poslao loptu u vlastitu mrežu i postigao "autogolčinu" za izjednačenje Groningena na 1:1.

Treba dodati i da je Vitesse došao do vodstva od 0:1 autogolom Larsena u 32. minuti susreta.

Do kraja utakmice je bilo još puno dešavanja. Poveo je ponovo Vitesse sa bijele tačke, da bi Idrissi donijeo novo izjednačenje Groningenu. Mahi i Van Weert su pogađali za potpuni preokret i pobjedu Groningena, a ova ekipa je u 83. minuti ostala i sa igračem manje jer je crveni karton dobio Reis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi