"Azpilicueta je među najboljim na svijetu"

Antonio Conte hvali Španca

"Azpilicueta je među najboljim na svijetu"

Midhat Šljivak

Menadžer Chelseaja Antonio Conte vjeruje da je španski fudbaler Cesar Azpilicueta među najboljim na svijetu na poziciji gdje trenutno igra.

Ovaj fudbaler je ranije igrao na pozicijama lijevog i desnog beka, ali promjenom formacije Chelseaja na 3-5-2 dobio je ulogu desnog štopera.

Sjajno se na ovoj poziciji snašao ovaj fudbaler, a Conte smatra da je trenutno među najboljim igračima svijeta na ovoj poziciji.

"Sistem 3-5-2 mi je bio prvi izbor kada sam stigao u tim. Prethodno sam koristio neke druge sisteme, ali ovaj se pokazao kao pravi za Chelsea. Azpi se nevjerovatno dobro prilagodio na novu ulogu. Trenutno je među najboljim na svijetu na poziciji štopera", rekao je Conte.

Također, italijanski stručnjak je pohvalio i Victora Mosesa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moses je nevjerovatan. Čovjek ne prestaje trčati", istakao je Italijan.

Chelsea je trenutno uvjerljivo prvi tim engleske Premier lige. Drugoplasirani Tottenham zaostaje deset bodova i teško da ih do kraja sezone može iko ugroziti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi