"Bez mojih saigrača iz Valencije, poziv se ne bi desio"
Foto: EPA

Simone Zaza slavi povratak u reprezentaciju Italije

"Bez mojih saigrača iz Valencije, poziv se ne bi desio"

Simone Zaza je dobio poziv selektora Giampiera Venture da se pridruži državnoj selekciji Italije, a stameni napadač ističe da su za njegov povratak u dres Azzurra najzaslužniji njegovi saigrači iz Valencije.

Italijanski napadač je "procvjetao" u dresu Šišmiša, te je u 11 utakmica u novoj sezoni La Lige postigao devet golova, pa je na njegovu adresu stigao i poziv u državni tim.

"Zaista sam sretan zbog poziva. Ali nije sve do mene, puno zasluga ide i na račun cijele ekipe. Bez svojih saigrača iz Valencije, ovo se ne bi desilo", izjavio je Zaza, pa nastavio:

"Ide nam dobro i oni se uvijek pobrinu da se nađem u idealnoj situaciji za postizanje gola...Kada je poziv stigao bio sam u svlačionici sa saigračima, a oni su bili jako sretni zbog mene. Među nama vlada veliko jedinstvo, mi smo grupa prijatelja."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Sada želim uživati u ovom trenutku i pomoći svojoj reprezentaciji", poručio je na kraju Zaza.

Reprezentacija Italije će plasman na Mundijal u Rusiji tražiti kroz baraž sa Švedskom. Prvi susret ove dvije reprezentacije će se odigrati 10. novembra u Štokholmu, dok je revanš tri dana kasnije na San Siru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi