"Bio bih razočaran da Kovačić ode u Juve ili Milan"
FOTO: EPA

Sportski direktor Intera priznao

"Bio bih razočaran da Kovačić ode u Juve ili Milan"

U Interu nisu sa oduševljenjem primili vijest da bi Mateo Kovačić mogao od ljeta nastupati za Juventus ili Milan.

Hrvatski reprezentativac je u Real dospio u ljetnom prijelaznom roku iz Intera, međutim za vrijeme provedeno u kraljevskom klubu nije se uspio nametnuti i odlazak na posudbu se nameće kao najbolja opcija za obje strane. 

Najveći interes za dovođenje Kovačića pokazali su Juventus i Milan, no sportski direktor Intera je priznao da bi bio razočaran takvim raspletom.

"Bio bih razočaran kada bih ga vidio u dresu nekog drugog italijanskog kluba, jer volim Kovačića. Došao je u klub kao dječak, napredovao je i otišao u Real Madrid za dobru cijenu. Nadam se da će ostati u Madridu. Istina je da nije igrao previše, ali mjesto u takvim ekipama se zarađuje vremenom i iskustvom", izjavio je Piero Ausilio za Umria Radio i potom dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Još je mlad, ako bude strpljiv, može postati važan član u Realu. Ako se ipak vrati u Italiju, sebično ću reći da se nadam da to neće biti ni Milan ni Juventus. Povratak u Inter? Igrač kao on je uvijek interesantan, ali u ovom trenutku ne možemo ništa napraviti", zaključio je sportski direktor Intera.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije