"Bolje je umrijeti na nogama nego živjeti na koljenima"

Donnarumin menadžer Mino Raiola

"Bolje je umrijeti na nogama nego živjeti na koljenima"

D. Rakanović

Popularni menadžer Mino Raiola prebacuje odgovornost na Milan za nastalu situaciju oko mladog golmana Gianluigija Donnarummu. 

Mladi golman je odbijanjem da potpiše novi ugovor s Milanom izazvao bijesnu reakciju navijača ovog kluba, a menadžer prebacuje krivicu na klub.

“Gigija su posebno pogodile izjave sportskog direktora Massimiliana Mirabellija koji je poručio 'ako nećeš potpisati, ideš na tribine'. Vidjećemo što će na kraju biti, ali ‘smrdi’ na mobbing, međutim uvijek je bolje umrijeti na nogama nego živjeti na koljenima. Tražili smo vremena kako bi Gigi na miru donio odluku, ali iz Milana su medijima davali informacije o svakom koraku. Vidite gdje smo došli. Dio navijača okrenuo se protiv njega, a klub ga nije zaštitio. Tužan je. Nije na nama da povučemo novi potez, lopta je na Milanovoj strani, ali trenutno je naš odgovor ne”, rekao je Raiola za La Gazzetta dello Sport.

Menadžer je priznao da ima nešto protiv metoda sportskog direktora Massimiliana Mirabellija. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Četiri utakmice prije kraja sezone sportski direktor je počeo vršiti pritisak na Donnarrumu. Bilo je momenata kada ga je u Milanellu pokušavao izbjegavati. Nisu ga tretirali kao ljubimca navijača, čak se i pokušavalo nagovarati da potpiše i da svejedno može ići. Nemam ništa protiv Mirabellija kao osobe, ali imam protiv njegovih metoda. Gigi je uvijek bio tu, nikada nije stavljao posebne finansijske zahtjeve. Nije mi jasno kako se može dogoditi da imaš takvog igrača u klubu, a opet s druge strane spreman si ponuditi tri-četiri puta više novca igračima poput Morate ili Aubameyanga“, zaključio je Raiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi