"Bosna ima jasan cilj, a to je plasman u Premijer ligu"

Predsjednik jesenjeg prvaka 1. lige BiH

"Bosna ima jasan cilj, a to je plasman u Premijer ligu"

Dino Kurbegović

Nogometni klub Bosna iz Visokog nakon prvog dijela sezone u 1.ligi FBiH nalazi se na prvoj poziciji s 29 bodova. 

Visočani su zabilježili devet pobjeda, dva remija, te četiri poraza. Zanimljivo da je ekipa iz Visokog četiri poraza doživjela minimalnim rezultatom 1:0, što dovoljno govori o kvalitetu ove ekipe i zasluženom titulom jesenjeg prvaka.

Visoko bi nakon više jedne decenije moglo opet moglo imati klub u Premijer ligi, a ciljevi kluba idu ka tome, što je potvrdio i predsjednik Mirza Laletović.

"Primili smo najmanje golova, niko nas nije pobijedio s više od jednog gola razlike, igrali smo najbolji nogomet i zasluženo smo osvojili prvo mjesto. Naravno na tome se nećemo zaustaviti, planiramo angažovati pojačanja i siguran sam da možemo do cilja, a to je Premijer liga. Imamo podršku načelnice i vjerujem da uz svo zajedništvo u Visokom i okolici možemo zadržati prvo mjesto" ističe Laletović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pripreme počinju krajem januara, planira se i izgradnja tribine s hiljadu sjedećih mjesta.

"Ako uđemo u Premijer ligu potrebna nam je još jedna tribina s hiljadu sjedećih mjesta kako bi ispunili infrastrukturalne propozicije za najveći rang takmičenja.Iskreno se nadam da će se akciji izgradnje tribine odazvati svi privrednici, ovo rukovodstvo kluba dosta toga je uradilo posljednjih godina, od vraćanja dugova, renovirana svlačionica, postavljanje 1500 stolica, ulaganja u teren s umjetnom travom, te sanaciju glavnog terena. Prozivka nogometaša je 20.januara i nadamo se da uz dobre pripreme i podršku lokalne zajednice, te navijača Bosna naredne sezone može igrati u Premijer ligi protiv naših najvećih klubova" kazao je Laletović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi