"Chelsea mi je platio da šutim o zlostavljanju"

Tvrdi bivši fudbaler

"Chelsea mi je platio da šutim o zlostavljanju"

Teme:

Bivši engleski fudbaler Gary Johnson izjavio je da mu je Chelsea platio da šuti o zlostavljanju koje je preživio u mladim danima.

Kao klinac Johnson (57) je u Chelseaju tokom 1970-ih preživio seksualno zlostavljanje od strane bivšeg klupskog skauta Eddiea Heatha, koji više nije među živima, a Mirror prenosi da mu su mu Plavci platili da žuti o tome. 

Johnson je 2015. godine potpisao ugovor o povjerljivosti i prihvatio 50.000 funti, a klub je navodno i drugima platio da šute. 

"Osjećao sam sramotu, da mi je oduzeto djetinstvo. Tinejdžerske godine su mi bile u nemiru. Mislim da mi je Chelsea platio kako bi obuzdao situaciju. Milioni navijača širom svijeta gledaju klub koji je jedan od najbogatijih na svijetu. Ti navijači trebaju da znaju istinu. Platili su mnogima da ćute. Nadam se da klubovima neće biti dozvoljeno da zataškaju ovo, jer niko ne smije da izbjegne pravdu", otkrio je Johnson. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Heath je u Chelseaju kao skaut radio od 1968. do 1979. godine, a Johnson nije bio prvi koji ga je optužio za zlostavljanje. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi