"City i PSG vrše nuždu po svima i smiju nam se u lice"
Foto: EPA

Prvi čovjek La Lige Javier Tebas tvrdi

"City i PSG vrše nuždu po svima i smiju nam se u lice"

M. Šljivak

Prvi čovjek španske La Lige Javier Tebas pozvao je Evropsku fudbalsku federaciju (UEFA) da istraži transfere koje završavaju PSG i Manchester City.

Tebas se protivio transferu Neymara u  PSG vrijednom 222 miliona eura. On smatra da klubovi maksimalno krše pravila i da se smiju u lice UEFA-i i njihovom financijskom fair playu.

Tvrdi da je hitno potrebna istraga zbog ogromnih transfera koji se obavljaju.

"UEFA i Europska Unija moraju sprovesti istragu. Vidljivo je da klubovi imaju sredstva za trošenje, a koja oni nisu osigurali. Sada troše PSG i Manchester City, ranije je to bio Chelsea. Posve je nemoguće da jedan PSG ima više sponzorskih prihoda od Manchester Uniteda. To što oni imaju je financijski doping. Da je United kupio Neymara, znao bih da je sve čisto, jer imaju veoma jaku financijsku podlogu koju je osirruao sam klub", smatra Tebas.

On tvrdi i da će City i PSG uništiti fudbal ako im se dopusti nemilosrdno trošenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"City je za pojačanja izdvojio milijardu eura, PSG je potrošio 950 miliona eura. Ako ih se ne počne kontrolisati, uništiće fudbal. Ovako se smiju u lice sistemu,  uhvaćeni su kako vrše nuždu u bazenu, Neymar vrši nuždu sa daske za skakanje. Takve stvari ne možemo prihvatiti", istakao je Tebas.

Podsjetimo, PSG je ovog ljeta platio 222 miliona eura za Neymara, te je izdvojio 180 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti