Ramos: Mourinho nije imao utjecaj na moju karijeru
Foto: EPA

Ramos sasvim otvoreno

Ramos: Mourinho nije imao utjecaj na moju karijeru

M. Šljivak

Sergio Ramos došao je do još jednog trofeja s Real Madridom.

Iskusni defanzivac je s Kraljevima osvojio evropski Superkup, a u finalu je Real pobijedio Manchester United (2:1).

Tako su igrači tima iz Madrida pobijedili nekadašnjeg trenera Josea Mourinha koji je mnoge od njih vodio u Realu u periodu od 2010. do 2013. godine.

Iako je Ramos i kod Posebnog bio stub odbrane kluba, ovaj fudbaler nema neko naročito mišljenje o Portugalcu. Ističe kako je Jose samo jedan u nizu trenera s kojima je radio.

"Mourinho je bio samo još jedan trener s kojim sam radio tokom karijere. Učio sam od njega, kao i od drugih trenera tokom karijere. Zahvalan sam mu  na svemu, ali ne smatram da je Mourinho imao veliki utjecaj na moju karijeru", rekao je Ramos.

Imao je španski defanzivac šansu da obuče dres Manchester Uniteda. Međutim, ponudu s Old Trafforda je odlučio da odbije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Postojao je interes Uniteda i zahvalan sam im što se takav jedan veliki tim interesovao za mene. Odlučio sam se ići drugim putem i Unitedu želim sve najbolje", istakao je Ramos.

Tokom boravka na Santiago Bernabeu Ramos i Mourinho su zajedno proslavili tri trofeja. Mourinho je Real vodio do naslova prvaka 2012. godine, a osvojeni su još Kup kralja i španski Superkup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi