"Djeca kopiraju Ronalda, ali to je sra**e"
Foto: EPA

Legendarni Berbatov poručuje

"Djeca kopiraju Ronalda, ali to je sra**e"

Edmir Škorić

Legendarni bugarski napadač Dimitar Berbatov bez dlake na jeziku govori o Cristianu Ronaldu i Leo Messiju.

Berbatov, koji je svojevremeno nosio dres Manchester Uniteda, gdje mu je saigrač bio Ronaldo, dao je zanimljiv komentar za ESPN.

"Messi je jeb**i majstor. Cristiano je sjajan, ali Leo ovu igru čini lakom. Vjerovatno je najbolji na svijetu. Stariji će reći Pele, Maradona, Puskas i Di Stefano, ali u mojoj generaciji to su Ronaldo i Messi", rekao je Berbatov.

"Mladi igrači pokušavaju da imitiraju Ronalda. Oni žele kopirati kosu, odjeću, automobile... Ali Ronaldo naporno radi na treninzima. Samo je želio da bude najbolji. Sve drugo dolazi poslije. Igrači ne bi trebali da gledaju na ta sra**", poručuje Berbatov.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tridesetšestogodišnji Bugarin je u karijeri igrao za CSKA Sofiju, Bayer Leverkusen, Tottenham, United, Fulham, Monaco, PAOK...

S Unitedom je bio prvak Engleske u dva navrata, a osvajao je i Community Shield i Liga kup u dva navrata, jednom s Tottenhamom i jednom s Unitedom. Čak sedam puta je izabran za najboljeg bugarskog nogometaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi