Direktor KK Bosna pred "Košarkaški praznik u Sarajevu"

"Dođite da vidite budućnost regionalne i evropske košarke"

Košarkaški klub Bosna Royal organizovat će od 15. januara veoma jak košarkaški turnir za košarkaše isod 18 godina pod nazivom "Praznik košarke u Sarajevu"

Tim povodom govorio je i direktor ovog kluba Damir Krupalija. 

"Zahvalio bih se svim sponzorima koji su podržali ovaj projekat. Sam turnir će biti veoma jak. Na njemu će učestvovati osam ekipa iz četiri države. Tu će biti i ekipa Galatasaraya, koja je jedna od najvećih klubova u Turskoj", rekao je Krupalija i dodao:

"Ekipe će biti podjeljene u dvije grupe, a mečevi će biti igrani na Ilidži i Mojmilu. Utakmice za plasman će biti igrane u Skenderiji". 

On je pozvao sve ljubitelje košarke da isprate ovaj događa jer je ovo, kako je rekao, prilika da vide budućnost regionalne i evropske košarke.

Na konfereniji za novinare govorila je i Nađa Lutvikadić iz BH Telecoma, koji će biti sponzor ovog događaja.

"Kao što znate, mi smo od 2004. godine sa jednom malom pauzom, najveći partner KK Bosne. Nama je posebna čast da smo ponovo uz ovaj zaštitni simbol grada i države. Ovo je dokaz opredjeljena BH Telecoma prema društveno odgovornim poslovima. BH Telecom je u posljednjih deset godina dodijelio oko 11 miliona KM samo reprezentacijama. Voljela bi da se ponovo vrati stari sjaj u Skenderiju", kazala je Lutvikadić.

Na ovom turniru će učestvovati Crvena Zvezda, Partizan, Split, Jelly, Galatasaray, Široki Brijeg, Sparsi i organizator KK Bosna Royal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi