"Dok matematika radi za nas, borićemo se za Ligu šampiona"

Jose Mourinho pred gostovanje Leicesteru

"Dok matematika radi za nas, borićemo se za Ligu šampiona"

Trener Chelsea Jose Mourinho ističe da će njegova ekipa učiniti sve da sezonu završe među četiri prvoplasirane ekipe i plasira se u Ligu šampiona.

Chelsea je trenutno na 16. mjestu sa 15 bodova i zaostaju čak 14 bodova za Manchester Unitedom koji se nalazi na posljednjem mjestu koje vodi u Ligu šampiona.

Također, Mourinhova ekipa ne igra dobro te su u zadnjih šest mečeva dobili samo jedan. Ipak, Portugalac smatra da oni još uvijek mogu u najjelitnije klupsko takmičenje u Evropi.

"Više nije tako jednostavno za vodeće timove da nižu tri ili četiri pobjede. Zbog toga što to više niko ne radi, smatram da se možemo primaći na tabeli i sjajnim nastavkom sezone završiti među prva četiri tima. Dok je matematički moguće, pokušavaćemo", rekao je Specijalni.

Mourinho je iskoristio priliku i da se zahvali navijačima na podršci.

"Navijači su zaista nevjerovatno dobri prema nama. Ne znam koju riječ da upotrijebim kako bi ih opisao. Kada ste šampioni, pokazujete svoje emocije, a navijači Chelsea sigurno imaju dobru memoriju i pamte dana kada smo mi bili na vrhu", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea večeras igra novi meč Premiershipa, a protivnik je Leicester i to u gostima. Meč počinje u 21.00 sati.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.