"Dovedite Modrića i Balea, niko vam neće biti ravan"
Foto: EPA

Legenda savjetuje bivši klub

"Dovedite Modrića i Balea, niko vam neće biti ravan"

Nekadašnji francuski reprezentativac David Ginola udijelio je savjet predsjedniku bivšeg kluba Tottenhama Danielu Levyju.

Govoreći o tome što Tottenham mora napraviti kako bi u budućnosti postao evropska sila, Ginola je za Talk Sport izjavio da je za novu eru potrebno najprije u klub vratiti Luku Modrića i Garetha Balea. 

"Zašto ne izgraditi tim koji bi u sljedećih pet, deset godina bio najbolji u Evropi? Neka vrate Balea natrag i zadrže Kanea. U sljedećih deset godina bi bili fenomenalni", kazao je Ginola, te dodao:

"I povratak Modrića bi bio fenomenalan. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi izgledala ekipa s njim u veznom redu, Baleom na lijevoj strani, Kaneom u napadu i Allijem iza njega."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Znam da bi ovo bilo kockanje i zvuči suludo, ali ko ne bi volio gledati tako sjajnu ekipu na novom stadionu kako se bori za naslove i Ligu prvaka svake sezone", zaključio je Francuz. 

Ginola je svojevremeno dres Tottenhama nosio u periodu od 1997. do 2000. godine. Za Spurse je pritom odigrao preko 100 utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi