"Doveli smo Greniera jer nas podsjeća na Pjanića"
Foto: EPA

Spalletti o dovođenju veznjaka Lyona

"Doveli smo Greniera jer nas podsjeća na Pjanića"

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Clement Grenier novi je igrač Rome.

Ovaj 26-godišnji fudbaler je u redove rimskog tima stigao iz Lyona na posudbu do kraja sezone, nakon čega će Roma imati pravo otkupa njegovog ugovora.

Iz Rome su se za ovog fudbalera odlučili zbog činjenice da ih igrom podsjeća na Miralema Pjanića, čiji se izostanak u veznom redu kluba osjeti nakon odlaska u Juventus.

"Trebao nam je ovakav igrač. Grenier je rođeni playmaker, ima odlične karakteristike i podsjeća stilom igre na Pjanića. Mislim da su ga uvijek u Francuskoj poredili s njim", komentarisao je novo pojačanje svog tima trener Vučice Luciano Spalletti.

Ove zime tim s Olimpica je želio dovesti i napadača. Ipak, za sada u tome nisu uspjeli, iako je Francuz Gregorie Defrel bio jako blizu dolaska.

Na kraju je Sassuolo odbio ponudu za ovog napadača, a rukovodstvo Rome je iz sjene dovelo još jedno pojačanje u veznom redu, a Grenier će sasvim sigurno biti odličan dodatak ionako snažnog veznog reda drugoplasiranog tima Serie A.

Roma u nedjelju pred sobom ima teško gostovanje i to kod Sampdorije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi