"Drago mi je da Hercegovci znaju krasti vrijeme kao Bosanci"

Blaž Slišković nakon meča na Pecari

"Drago mi je da Hercegovci znaju krasti vrijeme kao Bosanci"

Nakon velikog hercegovačkog derbija između Širokog Brijega i Zrinjskog (2:1), održana je press konferencija u prostorijama NK Širokog na kojoj su riječ imali treneri Goran Sablić i Blaž Slišković.

 Prvi je riječ dobio strateg Mostaraca.

"Došli smo s namjerom odigrati kvalitetno i borbeno, tako smo i odigrali veći dio utakmice ali nakon primljenog gola ušla nam je  voda u uši. Nakon našeg gola smo imali jos dvije fine šanse, Široki također preko Menala i Čabraje. Ušli smo puni optimizma u 2.poluvrijeme i nije nas iznenadila promjena formacije mada je među pojedinim igračima napravila pomutnju. Nismo imali pravi odgovor na njihov pritisak. Za mene je poražavajuće što smo primili golove iz prekida koje smo posebno apostrofirali kao najveću opasnost od strane Širokog. Zaslužili smo po svemu više od poraza. Drago mi je da je konačno jedna ekipa iz Hercegovine naučila kako se krade vrijeme, kao što to rade Bosanci. Suđenje nije bilo jednako za jednu i za drugu momčad ali to nije utjecalo srećom na ishod. Drago mi je da nije bilo incidenata i da je derbi opravdao očekivanja javnosti", kazao je Slišković.

Nešto kraći bio je trener pobjedničke ekipe: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prvo bih čestitao svojim igračima na zalaganju i pobjedi. Čestitao bih i Zrinjskom na sjajnoj utakmici, na korektnoj i fer utakmici. Derbi je bio odličan, spuštenih rukavica. Na početku nas je dosta zbunjivao njihov romb. Primili smo gol iz situacije iz koje nismo smjeli. Drugo poluvrijeme smo i mi pojačali, također kreirali romb u sredini, te pogodili s izmjenama i preokrenuli utakmicu", jasan je bio Sablić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi