"Džeko će opet zabijati, samo ne treba razmišljati o tome"

Eusebio Di Francesco poslije poraza od Atletica

"Džeko će opet zabijati, samo ne treba razmišljati o tome"

E. Ganibegović

Nogometaši Rome su večeras u okviru petog kola grupne faze Lige prvaka doživjeli poraz na gostovanju kod Altetico Madrida s rezultatom 2:0, a bh. reprezentativac Edin Džeko odigrao je cijeli susret, međutim nije se upisao u listu strijelaca. 

Bez obzira na poraz Rimljani su i dalje na drugoj poziciji, dok u posljednjem kolu dočekuju Qarabag protiv kojeg ne bi trebali imati problema, te bi bilo kakvom pobjedom obezbijedili plasman u naredni krug ovog takmičenja.

Poslije utakmice šef Vučice Eusebio Di Francesco je rekao kako je njegova ekipa trebala biti odlučnija, i također se dotakao igara bh. napadača, koji u posljednjih mjesec dana nije postigao niti jedan pogodak. 

"Ne zaboravimo kvalitet igrača Atletica. Dobro smo igrali do prvog pogotka, ali trebali smo biti odlučniji u posljednjoj trećini utakmice", izjavio je trener Rome za Mediaset Premium.

Na pitanje da li postoji problem sa Džekom što nije postigao pogodak u mjesec dana, Di Francesco je rekao sljedeće:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Džeko će postizati golove, samo ne treba razmišljati o tome. Razumijem da je to teško za napadača, međutim to je samo put kroz koji treba da prođe. Nismo stvorili dovoljno šansi jer nismo imali pravu igru."

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi