"Džeko i Aguero nisu Cityjev problem"

Gary Neville

"Džeko i Aguero nisu Cityjev problem"

U posljednje vrijeme Gary Neville često priča o klubovima iz Manchestera. Nekada proslavljeni fudbaler Uniteda, a danas komentator Sky Sporta, ovoga puta govorio je o problemima Manchester Cityja.

Džeko i Aguero su ove sezone u napadu odigrali deset utakmica, a Građani su slavili u samo tri navrata, što je bio povod za Nevilleov stručni komentar.

"Aguero nije toliko ubitačan bez partnera u napadu, gdje mu treba podrška. Međutim, problem nije ni u Agueru ni u Džeki, već u Pellegriniju. Njegova formacija 4-4-2 ne funkcioniše dobro s Aguerom i Džekom, Jovetićem ili Bonyjem", rekao je Neville i dodao:

"Kada City igra u toj formaciji, poremeti se balans u veznom redu. To se onda itekako osjeti na ekipi, i nisu više ni blizu ubojiti kao što bi mogli i trebali biti".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aguero je prvi strijelac Manchester Cityja u Premiershipu sa 17 pogodaka. Jovetić se u strijelce upisivao pet, Džeko četiri puta, dok Bony još uvijek čeka na prvijenac u novom klubu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.