"Džeko je obećao raj, ali je Zlatan rekao samo jednu stvar"

Muamer Tanković o pozivu u reprezentacije

"Džeko je obećao raj, ali je Zlatan rekao samo jednu stvar"

M. Šljivak

Mladi napadač Fulhama Muamer Tanković, odabrao je dres Švedske umjesto Bosne i Hercegovine.

Iako su iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pokušavali dovesti Tankovića u naše redove, 19-godišnji napadač se odlučio za nastup u švedskom dresu.

Tankovića je u bh. dres pokušao dovesti Edin Džeko, koji se s Tankovićem susreo u Londonu, ali je presudio poziv Zlatana Ibrahimovića.

"Želim igrati za Švedsku, ovo je moja zemlja. Tu sam rođen i sve bih učinio za svoju zemlju", rekao je Tanković za tamošnje medije.

Dodao je i kako mu je Edin Džeko obećao mnogo toga, ali da je presudio poziv zvijezde PSG-a Zlatana Ibrahimovića.

"Džeko mi je rekao mnogo toga. Obećao mi je mnogo stvari, ali vam ne mogu reći šta. Obećao mi je pravi raj", ističe Tanković.

"Bio sam iznenađen pozivom Zlatana Ibrahimovića. On je najveći fudbaler Švedske. Kada vas on nazove, san se ostvaruje. Bilo je zanimljivo i zabavno pričati s njim, ali mi nije govorio mnogo o reprezentaciji. Samo mi je rekao da odaberem po osjećaju i da ne slušam šta mi drugi govore", govori Tanković, te dodaje:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Švedska mi ništa nije obećavala. Rođen sam i odrastao sam ovdje i namjeravam dati sve od sebe za moju zemlju", završio je Tanković.

Tanković će debi za Švedsku upisati protiv Turske u srijedu... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.