"Džeko je osuđen na propast u Seriji A"

Italijanski stručnjak Corrado Orrico tvrdi:

"Džeko je osuđen na propast u Seriji A"

Endin Čaušević

Italijanski stručnjak Corrado Orrico izjavio je da Edin Džeko nema šanse da uspije u italijanskoj Seriji A.

Orrico (75) je u svojoj karijeri vodio brojne italijanske klubove, a najveći uspjeh u trenerskoj karijeri imao je 1991. godine kada je preuzeo klupu Intera. On je kazao da Edin Džeko nema šanse da se dokaže u Romi, te da je osuđen na propast u italijanskoj Seriji A.

"Roma nije napravila pametan potez što je u ekipu ljetos dovela Edina Džeku. On nije tip napadača koji se uklapa u italijanski stil igre. Nevjerovatno mi je da napadač za 90 minuta ne uputi udarac prema golu protivnika, to sam prvi put vidio sa Džekom", rekao je Orrico.

Orrico je dodao da nije iznenađen lošim rezultatima Rome jer su čelnici kluba loše kupovali u ljetnom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imam osjećaj da im je bilo bitno da igrač ne košta puno i da nije bitno da li je kvalitet za Romu. Ovi rezultati nisu iznenađenje, mnogo ljudi očekuju od jedne prosječne ekipe kakva je Roma. Serija A je duga i svašta se može desiti, ali ne vjerujem da Vučica može do titule prvaka", dodao je italijanski stručnjak.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi