"Igrači kao Pirlo i Vidal su bili previše za mene"
EPA

Krasić o eri u Juventusu

"Igrači kao Pirlo i Vidal su bili previše za mene"

Najveću slavu u svojoj karijeri Miloš Krasić je doživio dok je igrao za Juventus. 

Bivši srbijanski reprezentativac je za Juventus igrao u periodu od 2010. do 2012. godine i bio je najavljivan kao novi Nedved, međutim dolaskom Contea na klupu torinskog kluba je pao u nemilost i potom je uslijedio transfer. 

"Delnerijeva formacija 4-4-2 je bila savršena za mene. On je zaslužio veliku karijeru i možda je, te godine, isto kao i ja propustio svoju priliku. Kada je došao Conte nametnuo je formaciju 3-5-2 u kojoj više nije bilo mjesta za mene. Došli su igrači poput Pirla i Vidala, a to je možda bilo previše za mene", kazao je Krasić i potom dodao:

"Conte je bio težak, ali dobro pripremljen uvijek", prisjetio se Krasić perioda u Juventusu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Krasićeva karijera je u međuvremenu krenula silaznom pitanjom, pa je nakon Juventusa igrao za Fenerbahce, Bastiju i Lechiju u kojoj je i danas. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi