Luis Garcia za SportSport.ba

"Igrao sam s vrhunskim fudbalerima, ali jedan je poseban"

Midhat Šljivak

Luis Garcia boravi danas u Sarajevu kao ambasador Lige prvaka.

Iskoristili smo njegov boravak u Sarajevu za kratki razgovor s njim, a za SportSport.ba je otkrio neke zanimljivosti vezane za karijeru.

Garcia je postao poznat po kontroverznom golu u polufinalu Lige prvaka protiv Chelseaja 2005. godine, kada je njegov gol odlučio putnika u veliko finale.

Neki i danas smatraju da gol nije postojao (ghost goal), ali španski fudbaler smatra da jeste.

"Nazvali su ga tako, ali za mene je lopta prešla liniju i za mene i to ne možemo nazvati "ghost goal". Slavili smo, sudija je pokazao da je gol. Prošli smo dalje i ispisali smo povijest. Nakon toga smo osvojili smo trofej u jednom fantastičnom finalu", rekao je Garcia.

Igrao je španski fudbaler s mnogo velikih igrača, ali jedan je poseban od svih.

"Mogao bih napraviti tim igrača s kojim sam igrao, ali ako moram izabrati jednog odabrao bih Ronaldinha. S njim sam igrao u Barceloni i on je poseban", istakao je Garcia.

Steven Garrard? 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"On je također jedan od najboljih veznjaka u povijesti fudbala. Imao je fantastičan pas, davao je sjajne golove i bio je pravi vođa Liverpoola", dodao je Garcia.

Na kraju je istakao da je uvijek dio Redsa i da će uvijek znati himnu Liverpoola "You'll never walk alone".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi