"Igrati za Barcelonu je bio pravi pakao"
EPA

Tako kaže Christophe Dugarry

"Igrati za Barcelonu je bio pravi pakao"

Nekadašnji francuski napadač Christophe Dugarry ne pamti po dobrom epizodu u Barceloni. 

Dugarry je u katalonski klub bio stigao 1997. godine iz Milana, međutim pod vodstvom Luisa van Gaala nije se uspio dokazati i u dresu Barcelone je odigrao svega sedam utakmica. Nakon šest mjeseci je uslijedio transfer.

"Pravio sam se da plačem kako bi me pustili da odem u drugi klub. Nisam više mogao izdržati, to je za mene bilo najgorih šest mjeseci u životu. Pravi pakao", izjavio je Dugarry, te dodao da je imao problema i sa Van Gaalom. 

"U moje vrijeme Barcelonu je vodio Van Gaal  i stalno me kritikovao. Govorio mi je kako sam izgubio loptu u 23., 48. i 53. minuti te tražio objašnjenje."

Francuz je nakon epizode u Barceloni igrao za Marseille, Bordeaux, Birmingham i katarski Al-Rayyan u kojem je završio karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi