"Messi nas je sa 16 godina ponižavao, svi su ga se plašili"

Ludovic Giuly priznao

"Messi nas je sa 16 godina ponižavao, svi su ga se plašili"

M. Šljivak

Nekadašnji fudbaler Barcelone Ludovic Giuly otkrio je kako je Lionel Messi sa samo 16 godina uništavao igrače ovog tima na treningu.

Argentinac je kao tinejdžer trenirao s prvim timom, a na treningu je činio prava čuda. Giuly je otkrio kako je većinu igrača doslovno ponižavao.

"Messi je imao samo 16 godina i ponižavao je na treninzima. Udarali su ga kako bi spriječili ponižavanje, ali on je ostajao miran. Nastavio bi igrati i bio je nezaustavljiv. Driblao je po četiri igrača i postizao golove. Svi su ga se plašili, bio je pravi vanzemaljac. Sve nas je ponižavao", rekao je Giuly.

Ovaj nekadašnji ofanzivac je u Barci igrao od 2004. do 2007. godine i u 85 utakmica je postigao 19 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrao je još za Lyon, Monaco, Romu, PSG i Lorient.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi