"Imam najbolje rezultate u posljednjih 40 godina"
Foto: EPA

Selektor Italije Gampiero Ventura

"Imam najbolje rezultate u posljednjih 40 godina"

M. Šljivak

Reprezentacija Italije neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Azzurri su u baražu u dvije utakmice izgubili od reprezentacije Švedske sa ukupnih 1:0, a glavni krivac za propuštanje Mundijala nakon 60 godina, označen je selektor Giampiero Ventura.

Međutim, ovaj stručnjak tvrdi da nije do njega i da je on posao odradio fantastično, ali to ga otkaza neće spasiti.

"Izvinio sam se Italijanima. Užasno je što nećemo igrati na Svjetskom prvenstvu", rekao je Ventura, pa je potom ispalio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Šta želite od mene više? Imao sam najbolje rezultate sa reprezentacijom u posljednjih 40 godina. Izgubili smo samo dvije utakmice u dvije godine", istakao je italijanski selektor.

Odluku o Venturi donijeće Fudbalski savez Italije na sjednici koja bi se trebala održati danas, a šanse da on ostane na klupi gotovo da ne postoje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi