Poručuje Ervin Zukanović

"Izvukli smo pouke, ne smijemo gubiti bodove kod kuće"

Od danas nogometna reprezentacija BiH boravi u Zenici, gdje će odraditi završni dio priprema za prvu kvalifikacionu utakmicu koja se igra u utorak na Bilinom polju protiv selekcije Estonije.

Stub odbrane naše selekcije i igrač, koji može pokriti nekoliko pozicija u timu je defanzivac Atalante Ervin Zukanović, koji je pred medijima govorio o prvoj utakmici kvalifikacija, atmosferi u ekipi, te novim igračima u reprezentaciji.

"imamo dosta vremena za pripremu utakmice protiv Estonije. Prvi dio smo obavili u Sarajevu, evo sada smo u Zenici, sve protiče kako treba i ide svojim tokom. Sigurno je da će i Estonija tražiti svoju šansu da napravi što bolji rezultat na početku kvalifikacija, tako da će vjerovatno krenuti defanzivnije. Mi moramo da igramo našu igru, biti strpljivi čekati svoje šanse i igrati istim intenzitetom tokom čitavih 90 minuta" ističe Zukanović,.

Govorio je o novim igračima u reprezentaciji, te se nada dobroj atmosferi i podršci navijača u utorak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Kao i uvijek atmosfera je na visokom nivou, ja mogu potvrditi iz prošlih kvalifikacija da smo izvukli neke pouke. Ne smijemo prosipati bodove na domaćem terenu, moramo da startujemo odlučno i da osvojimo tri boda. U ovih nekoliko godina uvijek su dolazili novi igrači, uvijek su svi dobro prihvaćeni. Miličevića znam iz Belgije, Tomić se isto dobro uklopio i nadam se da će nam oni pomoći u ispunjavanju naših ciljeva" kazao je Zukanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije