"Jedva čekamo pravu prvenstvenu utakmicu"

Kapiten Metalleghea Kenan Karađuz za SportSport.ba

"Jedva čekamo pravu prvenstvenu utakmicu"

Samir Mlaćo

Iako su na turnir uskočili  tek naknadno zbog problema sa vizama nogometaša Trepče iz Mitrovice (Kosovo), nogometaši Metalleghea iz Jajca  sa 25. Međunarodnog memorijalnog turnira “Zvonko Mikolčević“  koji se odigrao u Slavonskom Brodu vratili su se sa pobjedničkim peharom i dva pojedinačna priznanja.

Jajčani su najprije u drugom polufinalnom duelu turnira  savladali Olimpic sa 2:0 golovima Karađuza i Pljevljaka, da bi u finalu nakon 0:0 u regularnih 90. minuta boljim izvođenjem jedanesteraca savladali još jednog bh. premijerligaša, ekipu Viteza.

Tek u 13. seriji odlučen je pobjednik, a Metalleghe je slavio sa 11:10. Osim pobjedničkog pehara, nagrade su dobili i najbolji igrač turnira Nebojša Popović te najbolji strijelac Kenan Karađuz, obojica iz Metalleghea.

"Učestvovali smo na kvalitetnom i organizovanom turniru u Slavonskom Brodu i uspjeli smo da osvojimo prvo mjesto. Mislim da je to i neki znak da smo na pravom putu i da ćemo spremni ući u sezonu. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i da neće biti povreda te da tako možemo u potpunosti da pokažemo šta možemo u najvećem rangu bh.nogometa", ističe za SportSport.ba kapiten tima iz Jajca Kenan Karađuz.

Početak prvenstva i debitanski nastup za popularne Kraljeve sve je bliže, a u prvom kolu u goste će ekipi zeničkog Čelika.

"Ostalo je još malo do početka prvenstva i svi nekako jedva čekamo da poslije ovih pripremnih utakmica odigramo  pravu prvenstvenu", dodaje Karađuz.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Već u subotu na travničkoj Piroti Metalleghe BSI će odigrati prijateljski susret sa Bosnom iz Visokog. Meč počinje u 18 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi