"Još ne vjerujem da smo zaustavili Atletico"

Ibrahim Šehić za SportSport.ba nakon meča u Madridu

"Još ne vjerujem da smo zaustavili Atletico"

Sveznajući fudbalski stručnjaci po bh. kafanama, mahalama i haustorima prognozirali su neslavnu prođu Qarabagu Ibrahima Šehića u Ligi evropskih prvaka nakon što je ovaj klub smješten u grupu sa Romom, Atleticom i Chelseajem.

Nemalo je onih što su predviđali tridesetak golova u mreži našeg golmana, nakon šest odigranih utakmica grupne faze. Gdje će s velikanima, pretanki su...

Djelovalo je možda takon nakon prve utakmice i kanonade u Londonu, međutim, kladioničari su se sinoć za glavu hvatali nakon 90 i kusur minuta u Madridu. Ekipa Cholo Simeonea spašavala je bod, a izuzevši fenomenalan gol domaćina za 1:1, Ibrahim Šehić bio je nesavladiv. Od deset šuteva u okvir gola, Atletico je zabio samo jedan pogodak, devet je panterskim intervencijama skinuo nekadašnji Željin golman.

San ili java

"Ja još ne mogu da vjerujem da uopće igramo Ligu prvaka, a kamoli da smo otkinuli bod jednom Atletiko usred Madrida. Probudim se i trljam oči, ne znam je li realnost ili sam sanjao...", priča Šehić za SportSport.ba dan nakon što je njegov tim iznenadio fudbalsku Evropu.

"Pokazali smo da možemo igrati protiv najboljih ekipa na svijetu. Znamo koliko možemo, godinama se ulagalo u ovu ekipu, stvarao tim. I premda od nas niko ništa nije očekivao, uspjeli smo odigrati tri vrlo kvalitetne utakmice. Sada, kada vidimo šta je Roma učinila Chelseaju u dvije utakmice, i rezultat protiv njih, poraz 1:2 doima se kao odličan rezultat", kaže Šehić.

Kako se uopće ponašaju igrači prije utakmice u kojoj su apsolutni autsajder. Šta im je trener rekao, šta su oni očekivali od meča u Madridu?

"Mi svi ove igrače gledamo skoro svakodnevno, znamo ko je Griezmann, Torres, nema tu nikakvih tajni, ali prije meča posebno analiziramo svakog protivnika, do najmanjih detalja se proučavaju suparnički igrači. U ekipi imamo dva vrhunska stručnjaka, Bugara jednog i jednog Španca koji pomažu našem treneru. Izašli smo na teren, znajući da smo dobra ekipa, bilo je bitno da se dobro postavimo...neke stvari su se posložile što je dovelo do pozitivnog rezultata. Sada smo prepuni samopouzdanja i borit ćemo se do kraja za treću poziciju koja vodi u Evropsku ligu", blista od sreće Ibrahim.

Pohvala Simeonea

U kontekstu svoje briljantne partije nije se previše isticao, premda ga je nahvalio i Simeone lično.

"Tako se desi kada su svi igrači maksimalno angažirani i fokusirani. Bacali su se svi za svaku loptu, ulazili u blok, ginuli smo jedni za druge. Kada to vidiš onda i ti dobiješ neku snagu. Bili smo ekstra psihološki pripremljeni i motivisani i na kraju to nam i jeste donijelo rezultat."

Nasuprot ove, navodi primjer utakmice sa Chelseajem, kao primjer kako sve ulazi u gol kad se ne pripremiš i ne uđeš u utakmicu na pravi način. Nasreću, slika protiv londonskog kluba nije bila prava.

"Šta reći o tom meču. Tri sedmice prije njega nismo odigrali nijedan meč, prvo zbog termina za kvalifikacije za SP, a potom jer su nam bila odgođena prva dva kola. Nismo mi bili impresionirani Stamford Bridgeom i Ligom prvaka koliko smo bili nespremni. Znači isto kao da te neko pošalje 20 dana na odmor i to dođeš na posao, protiv takvog giganta. I kad nisi na maksimalnom nivou onda ti ulazi u gol sve što opucaju. I što treba i što ne treba. To je uvijek tako. Ima tu neko nepisano pravilo", realan je Šehić.

Uvijek skroman, kaže da ga posljednje partije neće vinuti u visine. Nije opterećen ni eventualnim ponudama ni budućnošću.

"Trenutno o tome ne razmišljam, uživam u ovome trenutku koji je sada. Meni je Qarabag dao mnogo u mome životu i uvijek mi je on prva opcija u mojim razmišljanjima."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na kraju, šta reći osim svaka čast momčino!

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi