"Kakvo potcjenjivanje? Pa ni BiH nema neku bazu igrača"

Duško Vujošević nakon meča

"Kakvo potcjenjivanje? Pa ni BiH nema neku bazu igrača"

Košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je večeras u Skenderiji Slovačku sa 84:71 u okviru 2. kola pretkvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo. 

Selektor naše reprezentacije Duško Vujošević bio je zadovoljan partijom naših momaka, a također je istekao da je svaki meč veoma važan i da jedan nije manje važan od drugog.

"Nije Slovačka mjesto gdje se ne igra košarka. Ni Bosna više nije prostor koji ima veliku bazu košarkaša. Mislim da to malo potcjenjivanje protivnika više nije nešto na što mi imamo pravo. Očekujem da ovaj mladi tim ima još bolju podršku jer to zaslužuju. Musa i cijeli tim su odigrali odlično. Ovo nam se drugi put dešava da u posljednjih 40 sekundi gubimo sa sedam ili osam razlike. Najteže je igrati utakmice koje su unaprijed dobijene. Svaka naredna utakmica je najvažnija", rekao je Vujošević.

Podsjetimo, BiH naredni meč igra također na domaćem parketu protiv Armenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi