"Kazna za Lulića je smiješna, pa kakav je ovo Savez?"

Twitter 'gori' od komentara

"Kazna za Lulića je smiješna, pa kakav je ovo Savez?"

Reprezentativac BiH Senad Lulić dobio je od Fudbalskog saveza Italije kaznu zbog komentara na račun Antonija Rudigera nakon poraza od Rome u gradskom derbiju odigranom početkom decembra.

Lulićeva izjava na kraju nije protumačena kao rasistička, već samo nesportska, pa je naš fudbaler dobio 20-dnevnu suspenziju i 10.000 eura kazne.

Čim su informacije o njegovom kažnjavanju dospjele u medije počeli su i komentari na društvenim mrežama, a na Twitteru prednjače nezadovoljni navijači Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovo je smiješno, ali i ne čudi kada uzmemo u obzir da u FS Italije sjede bivši kriminalci", "Kazna od 20 dana za rasizam nije adekvatna i šalje lošu poruku", "Lulić se provukao, pa težu je kaznu prvobitno trebao dobiti Strootman", "Kakav nam je ovo Savez?"... Samo su neki od komentara na ovoj društvenoj mreži.

Senad Lulić će zbog pomenute kazne propustiti samo jednu utakmicu svog kluba i to onu protiv Crotonea, koja se igra 8. januara na Olimpicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi