"Kolašinac je ključna figura, ali ja bih izabrao Hectora"

Manfred Kaltz o najboljem lijevom beku Bundeslige

"Kolašinac je ključna figura, ali ja bih izabrao Hectora"

Midhat Šljivak

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac igra odlično ove sezone za njemački Schalke.

Sjajni 23-godišnji fudbaler je odličnim igrama privukao pažnju na sebe od strane velikih klubova, koji žele bh. fudbalera vidjeti u svojim redovima.

Pohvalno je od Kolašincu pričao i nekadašnji reprezentativac Njemačke Manfred Kaltz.

Ipak, i pored pohvala on je u svom izboru za tim polusezone odlučio na lijevi bok staviti Jonasa Hectora, koji trenutno nosi dres Kolna.

"Kolašinac je apsolutno ključna figura u igri Schalkea i svojim igrama se izborio za status u ekipi. Nikad dosad nije bio bolji. Međutim, prednost na poziciji lijevog beka bih dao Jonasu Hectoru", istakao je Kaltz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vjerovatno je ova odluka i očekivana od strane Kaltza jer je Hector reprezentativac Njemačke za koju je odigrao 25 utakmica.

S druge strane evropski prvak iz 1980. godine Manfred Kaltze je za Elf odigrao ukupno 69 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi