"Koriste Juventus kao alibi jer su gubitnici"
Foto: EPA

Luciano Moggi o optužbama iz Napolija

"Koriste Juventus kao alibi jer su gubitnici"

M. Šljivak

Nekadašnji prvi čovjek Juventusa Luciano Moggi komentarisao je napade na ovaj tim od strane rukovodstva i igrača Napolija.

Nakon što su Bianconeri savladali Napoli s 3:1 u prvom meču polufinala Kupa Italije, teške optužbe su stigle na račun Juventusa od ovog tima.

Smatraju kako su im sudije pomogle da dođu do trijumfa, a nekadašnji direktor Stare dame Luciano Moggi je dao zanimljiv komentar na sve.

"Čini mi se kako Juventus ponovo koriste kao alibi jer su gubitnici. Kao da u Italiji nije dozvoljeno biti superioran", smatra Moggi, te dodaje:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Juventus nije odigrao dobro prvo poluvrijeme, ali Napoli je bio u podređenom položaju. Oni koji nemaju pojma o fudbalu reći će da su igrali dobro, ali Napoli je ekipa koja ni u snu ne može ništa osvojiti", dodao je Moggi.

Moggi je godinama bio alfa i omega tima iz Torina. Međutim, 2006. godine je napustio fudbal nakon skandala o namještanju utakmica i danas je kolumnista jednog italijanskog lista.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi