"Ljubav prema Interu bila je jača od svih ponuda"
Foto: EPA

Zanetti je primjer kako se fudbaler treba ponašati

"Ljubav prema Interu bila je jača od svih ponuda"

Endin Čaušević

Legendarni argentinski fudbaler Javier Zanetti otkrio je za italijanske medije da je krajem 90-tih godina bio na meti mnogih klubova, ali da je jedan od njih bio posebno uporan.

Zanetti je svoju karijeru počeo 1992. godine u Taileresu, ali je samo proveo sezonu u ovom klubu jer je prešao u Banfield. Za ovaj argentinski klub igrao je dvije sezone i onda je 1995. godine stigao u Inter. Zanetti je u klubu s Meazze igrao 19 godina odigravši 615 utakmica, te je zauvijek ušao u historiju Intera.

Argentinac je za italijanske medije otkrio da je tokom karijere u Interu ima mnoštvo ponuda drugih klubova, ali da je ljubav prema Interu bila jača od svega. Zanetti je otkrio da je jedan klub iz Engleske bio posebno uporan da ga dovede krajem 90-tih godina.

"Istina je da me želio dovesti Manchester United i još mnogo drugih klubova. Ipak, Sir Alex Ferguson je bio posebno uporan. Imao sam mnogo poziva sa Old Trafforda, no ljubav prema Interu bila je jača od svih tih ponuda. Prošao sam s Interom dosta toga, neke godine su bile baš teške i najlakše je bilo da odem, ali sam ja odlučio da ostanem. Inter će uvijek biti na prvom mjestu", rekao je Zanetti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanettiju se to sve isplatilo 2010. godine kada je Inter osvojio trostruku titulu u sezoni za pamćenje. Nakon toga krenuo je pad italijanskog kluba, no Argentinac ga nije želio ostaviti. I kada je završio karijeru srce je reklo da ostane u Interu, te je prihvatio ponudu zamjenika predsjednika kluba. Istinski primjer kako se fudbaler treba odnositi prema klubu koji mu je dao sve.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi