"Markirana torbica, skupe cipele i misle da su zvijezde"
Foto: EPA

Filipe Luis okrio šta misli o mladim igračima

"Markirana torbica, skupe cipele i misle da su zvijezde"

Iskusni bek Atletico Madrida Filipe Luis je u opširnom intervjuu za španski Mundo Deportivo govorio o svojim počecima, ocu koji ga je izveo na pravi put, ali i o mladim igračima.

Fudbaler Atletica je otkrio da je u mladosti bio "nestašan", te da je pretjerivao u piću, ali da mu je otac pomogao da shvati šta su mu prioriteti u životu.

"Sretan sam jer 'malo' radim. Postoji tu puno pritiska, ali sam dobro plaćen za par sati na terenu. Kada pogledam oko sebe vidim živote drugih ljudi, znam kakve se stvari dešavaju. Zato treba stvari shvatati veoma ozbiljno", istakao je Luis, pa se dotakao svoje rane mladosti:

"I ja sam imao perioda kada sam izlazio i pio više nego što sam trebao. Srećom, otac me vratio na pravi put."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada su u pitanju mlađe generacije fudbalera, 32-godišnji Brazilac smatra da većina njih živi u "balonu" i da su odsutni od stvarnosti.

"80% fudbalera živi u 'balonu'. Ako imaju markiranu torbicu pod rukom, cipele od 400 eura i osam tetovaža mlađi misle da su već zvijezde i da će ih zbog toga ljudi poštovati. Zaboravljaju na stvarni svijet. To je klasični slučaj fudbalerskog 'balona'. Postani fudbaler i odmah kupi auto od prve plate", kritikovao je Filipe Luis svoje kolege, ali i priznao da je, baš poput mnogih, i on kupio automobil od svoje prve plate. Istakao je iskusni Brazilac da je taj automobil koštao više nego što je on mogao priuštiti, te da mu je otac morao pomoći da ga otplati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti