"Milan me psihički uništio, a za sve je kriv Inzaghi"
Foto: EPA

Taarabt se vraća na San Siro

"Milan me psihički uništio, a za sve je kriv Inzaghi"

Endin Čaušević

Marokanski fudbaler Adel Taarabt lagano se vraća u staru formu nakon dolaska na posudbu u Genovu.

Taarabt je nakon odlaska iz QPR-a u Benfucu jednostavno nestao sa scene, ali se ove godine ponovo pojavio nakon dolaska u Genovu. Marokanac je ostao upamćen po sjajnim nastupima u dresu Milana u kojem je 2014. godine bio na posudbi. Ipak, tada su Rossoneri odlučili da neće otkupiti njegov ugovor od QPR-a.

Niko nije ni slutio da će taj potez potpuno emotivno uništiti Marokanca koji je na kraju završio igrajući za rezervni tim Benfice. Međutim, Taarabt je odlučan da se ponovo vrati u pravu formu, a danas će se susreti upravo protiv Milana.

"Milan me u potpunošti uništio psihički. Imao sam odličnu polusezonu na San Siru i dogovorili smo da ću ostati. Bilo je i dogovoreno da će otkupiti moj ugovor, ali sve se promijenilo kada je Pippo Inzaghi došao kao trener i rekao da mu ne trebam. To me uništilo jer sam se vratio u QPR, a samo mjesec ranije igrao sa Ligu prvaka i saigrač mi je bio Kaka", rekao je Taarabt, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sve se promijenilo nakon toga, ali sada se lagano vraćam. Radim na svojoj kondiciji i smršao sam 11 kilograma. Želim dati svoj maksimum za Genovu koja mi je pružila šansu ponovo. Danas će biti emotivan meč za mene, no pokušat ću nekako da ne mislim na sve to".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi