Pape u svom elementu

"Mnogima je ovo bila zadnja utakmica za reprezentaciju"

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija BiH sinoć je odmah po slijetanju na Međunarodni aerodrom u Sarajevu održala press konfenerciju nakon historijske pobjede nad Litvanijom u Kaunasu kojom se BiH po prvi puta u svojoj historiji plasirala na jedno veliko takmičenje - Svjetsko prvenstvo.

Bio je ovo vjerovatno prvi put u historiji, baš kao što se desilo prvi put u historiji da se plasiramo na Mundijal, da je na pres-konerenciju stigla cijela fudbalska reprezentacija BiH na čelu sa selektorom Safetom Sušiće, i predsjednikom N/FSBiH Elvedinom Dinom Begićem.

"Večeras se zaista historija piše, do sada smo imali puno priče o historijskom danu, historijska utakmica, historijski trenutak, međutim večeras ova selekcija i N/FSBiH je ušao u historiju. Kratko ću samo posjetiti da smo prije dvije i pol godine bili u ponoru, suspendovani i tako dalje, a da danas mi smo u Brazilu", kazao je predsjednik N/FSBiH čije će ime ostati zlatnim slovima upisano zajedno sa imenima selektora i fudbalera u historiju bh. fudbala, bh. sporta, kao jedno od zaslužnih za brilijantan uspjeh naše reprezentacije.

Onda je riječ preuzeo najbolji fudbaler u historiji bh. fudbala, Safet Sušić Pape, i šokirao naciju, naravno u šali:

"Mislim da je mnogim igračima ovo bila posljednja utakmica za reprezentaciju naše zemlje obzirom na ponašanje u aviou na povratku iz Litvanije", a onda je Džeko poveo pjesmu: "Oj Safete Sajo Sarajlijo", a ostali Zmajevi zapjevali su s njim u glas.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kapiten je svoj posao odradio kapitenski i na pres-konferenciji.

"Prije svega hvala vam velika, hvala svakom Bosancu i Hercegovcu za lijepo provedeno vrijeme na stadionu, u svakom našem susretu. Hvala onima što su bili uz nas, a i onima što su bili protiv nas jer bez njih ovo možda ne bi bilo ovako", rekao je kapiten fudbalske reprezentacije Emir Spahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.