"Morata nas je odbio, jer nije želio biti zamjena Kaneu"

Menadžer Tottenhama Mauricioa Pochettino

"Morata nas je odbio, jer nije želio biti zamjena Kaneu"

D. Rakanović

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino otkrio je da je Alvaro Morata odbio njihovu ponudu jer nije želio biti zamjena za Harryja Kanea.

Nekoliko klubova željeli su dovesti španskog napšadača u svoje redove, između ostalih Tottenham i Chelsea, a Morata je na kraju odlučio preći na Stamford Bridge. 

Menadžer Tottenhama je istakao da se Morata odlučio na ovaj potez jer nije želio biti zamjena Kaneu. 

"Morata je pričao o meni. U medijima je rekao 'Mauricio me zvao". To je bilo prije više od dvije godine", rekao je Pochettino. 

"Pitao me je: 'Zašto želiš mene ako imaš Harryja Kanea?' Znate, ako pokušate dovesti napadača, pitat će vas: 'Ah, želiš me zbog toga? Da budem na klupi? Jer to je Harry Kane. Ne mogu se takmičiti sa Harry Kaneom, Hugom Llorisom i drugim igračima", pojasnio je Pochettino i dodao: 

"Tako je teško uvjeriti dobrog igrača da dođe i onda ga staviti na klupu. Onda počinju problemi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Morata je iz Reala prešao u Chelsea uz obeštećenje od 58 miliona funti, a ova cifra može da ide i do 70 miliona u zavisnosti od igara Španca u plavom dresu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi