"Ne obmanjujte javnost, Velež ste doveli na najniže grane"

Iz NS HNK-a odgovorili UO FK Velež

"Ne obmanjujte javnost, Velež ste doveli na najniže grane"

Adnan Beganović

Nakon susreta Veleža i Slobode (1:2), koji je u par navrata prekidan zbog neodgovornog ponašanja navijača domaćeg tima, Upravi odbor mostarskog kluba bh. javnosti se oglasio saopštenjem za javnost.

U svom saopštenju, koje je na adresu svih bosanskohercegovačkih medija stiglo bez potpisa i pečata kluba, Upravni odbor FK Velež izrazio je svoje nezadovoljstvo suđenjem na susretu protiv Slobode. 

Osim toga Upravni odbor Veleža je saopštenjem poručio da je nezadovoljan radom Fudbalskog saveza BiH, ponašanjem čelnika Slobode tokom i nakon susreta, zatim su optužili FK Sarajevo za premiranje igrača Veleža na susretu sa Širokim u prošloj sezoni bez njihovog znanja, a najavili su i borbu u raščišćavanju odnosa u bh. fudbalu.

Nije dugo trebalo da na saopštenje Veleža stigne i prvi odgovor, a povodom istog oglasio se Fudbalski savez Hercegovačko-neretvanskog kantona.

"NS HNK-a najoštrije osuđuje navode iz otvorenog pisma UO FK Velež, naročito u dijelu koje se odnosi na rad i djelovanje pojedinih članova IO NS HNK-a koji su ujedno i bivši predsjednici i igrači tog kluba. Naprotiv, oni su zajedno sa IO i administracijom Saveza učinili sve da vašem i našem FK Velež pomognu u svim segmentima koji su u nadležnosti ovog saveza, što ako ćete biti iskreni, trebate i sami priznati. Članovi IO su izabrani legalno i na legitiman način na Skupštini NS HNK-a te su u posljednje tri i pol godine doveli u red funkcioniranje i rad Savaza, na šta bi se i vi trebali ugledati, a ne svoj radi i nesposobnost za vođenje kluba prebacivati na druge. Savez sigurno nije organizirao i vršio kadrovsku križaljku kluba koja je zajedno sa vama na čelu dovela klub na najniže grane u povijesti. Takođe, NS HNK-a sigurno nije napravio vaše dugove za prispjele tužbe igrača i trenera, a koje vas danas opterećuju", navodi se između ostalog u saopštenju NS HNK-a.

Iz NS HNK-a su poručili Upravnom odboru Veleža da umjesto što obmanjuju javnost, pozabave se problemima u klubu, te da nastavi sa gradnjom pomoćnog terena za koji je inicijalna sredstva dobio od Saveza.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Gospodo, klub ne može voditi jedan čovjek iz Sarajeva. već za to trebate imati tim, a za to vam ovaj Savez može biti primjer. FK Velež pored članova IO NS HNK-a u tijelima Saveza ima utjecaj u osobama Seada Kajtaza, Duška Bajevića, Mustafe Škore i Semira Kaplana koji sve čine da zaštite klub, za razliku od vas koji ste ga doveli u ovakvu situaciju. Umjesto obmanjivanja javnosti, osobama koje se danas kriju iza saopštenja UO FK Velež, te aktuelnom predsjedniku Skupštine kluba, bolje bi bilo da se pozabavite problemima unutar samog kluba i da nastavite sa gradnjom pomoćnog terena za koji vam je inicijalna sredstva dao Savez, koji već godinama obećavate završiti, te da ozbiljnije radite sa školom i proizvodnjom vlastitih igrača. Zbog lošeg rada trebali biste prepustiti dužnost onima koji to znaju raditi, a u ovom gradu ih sigurno ima. Na kraju, članovi IO NS HNK-a koje prozivate neće biti nikakav alibi, niti mjesto gdje ćete prebaciti svoj loš rad, a ni mjesto gdje loše kadrove želite smjestiti", između ostalog stoji u saopštenju NS HNK-a.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi