"Ne želim Leicester u četvrtfinalu"
Foto: EPA

Gigi Buffon nakon Porta

"Ne želim Leicester u četvrtfinalu"

Midhat Šljivak

Juventus je golom Paula Dybale s jedanaest metara pobijedio Porto (1:0) i u drugom duelu osmine finala Lige prvaka.

Stara dama je tako našla svoj mjesto među osam najboljih ekipa Evrope, a sutrašnji žrijeb se u Torinu čeka s velikim nestrpljenjem.

Iako mogu izvući evropske velikane poput Barcelone, Real Madrida, Bayerna, golman Bianconera Gianluigi Buffon ne želi u četvrtfinalu igrati s Leicesterom.

Lisice su sinoć napravile podvig i savladale su Sevillu s 2:0 i zasluženo odlaze među osam najboljih.

"Sve utakmice u ovom dijelu takmičenja su teške. Moramo mnogo bolje od ovog sinoć. Što se tiče žrijeba četvrtfinala, želim izbjeći Leicester. Imaju dosta entuzijazma i strasti, ali i oružja za dobru igru", istakao je Buffon.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Žrijeb četvrtfinala Lige prvaka biće održan sutra u podne u švicarskom Nyonu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi