"Neki su otvoreno podržavali Leicester, ali njima na čast"

Mauricio Pochettino razočaran

"Neki su otvoreno podržavali Leicester, ali njima na čast"

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino priznao je u izjavi za britanske medije da je razočaran ponašanjem nekih svojih kolega koji su otvoreno podržali Leicester u borbi za titulu.

To se odnosi i na menadžera West Bromwich Albiona Tonyja Pulisa, koji je nedavno priznao da bi volio da Leicester osvoji prvenstvo i poželio mnogo sreće Claudiju Ranieriju.

"To što su radile i izjavljivale neke moje kolege nije pošteno, a ni profesionalno. Neki su otvoreno podržavali Leicester i u medijima pričali kao da su navijači ovog kluba. Njima na čast", rekao je Pochettino, te dodao:

"Trenerski posao podrazumijeva i opreznost u medijskim nastupima. Svi smo mi ljudi i svi imamo svoje simpatije prema nekome, ali naša je obaveza da budemo profesionalni".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je remijem na Stamford Bridgeu u prošlom kolu i definitivno ostao bez titule, koju je prvi put u historiji osvojio Leicester.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi