"Nemamo šta izgubiti, borit ćemo se do zadnje minute"
Foto: EPA

Leicester večeras dočekuje Atletico Madrid

"Nemamo šta izgubiti, borit ćemo se do zadnje minute"

Endin Čaušević

Fudbaleri Leicestera večeras na domaćem terenu dočekuju Atletico Madrid u okviru revanš susreta četvrtfinala Lige prvaka.

Aktuelni prvak Engleske u prvom meču poražen je u Madridu sa 1:0, ali u redovima ovog kluba i dalje vjeruju da mogu napraviti još jedan historijski rezultat i plasirati se u polufinale. Trener engleske ekipe Craig Shakespeare izjavio je pred večerašnji meč da će njegovi igrači ostaviti večeras srce na terenu.

"U napadu moramo biti mnogo kreativniji nego u prvom meču kada nismo ozbiljni ni zaprijetili. Griezmann nam je najveća opasnost i njega ćemo posebno čuvati. Igramo pred domaćim navijačima i moramo hrabro početi utakmicu. Nemamo šta izgubiti i imamo pravo da vjerujemo da možemo preokrenuti rezultat", rekao je trener Leicestera, te dodao:

"Naravno, igračima uvijek govorim da uživaju u fudbalu i igraju sa osmijehom. Ipak, večeras je bitno da budemo ozbiljni i pametni. Težak je posao pred nama, no borit ćemo se do zadnje minute".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi