"Neymar bi nas mogao napustiti, pod velikim je pritiskom"
Foto: EPA

Brazilski selektor tvrdi

"Neymar bi nas mogao napustiti, pod velikim je pritiskom"

Midhat Šljivak

Brazilska zvijezda Neymar ozbiljno razmišlja o napuštanju nacionalnog tima.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta našao se na udaru navijača Karioka nakon loših izdanja u utakmicama na Olimpijskim igrama protiv Južne Afrike i Iraka, gdje su peterostruki prvaci svijeta odigrali utakmice bez golova.

Na kraju, Brazil je pobjedom nad Danskom uspio proći, ali selektor ove reprezentacije Rogerio Micale upozorava kako bi Neymar mogao napustiti nacionalni tim zbog velikog pritiska i nepoštovanja.

"Neymar će jednog dana postati najbolji igrač svijeta i mi to moramo poštovati. Mlad je i možda nam nekad ne godi njegovo ponašanje, ali svi smo u njegovim godinama radili gotovo iste stvari. Ako ga ne budemo poštovali, napustiće reprezentaciju. Pod velikim je pritiskom", rekao je Micale.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Brazil je uspio na kraju preko Danske otići u drugi krug, ali Neymar još uvijek nije postigao gol na turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi