Edis Mulalić pred Zrinjski

"Niko nam ništa nije poklonio, na vrhu smo zbog zalaganja"

Midhat Šljivak

Fudbaleri Željezničara sutra će u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti vodeći tim prvenstva HŠK Zrinjski.

Nakon pobjede u gradskom derbiju protiv Sarajeva, atmosfera među Plavim s Grabvice je odlična, a trener Edis Mulalić očekuje dobru partiju i protiv Plemića.

"Mi smo ponovo pokazali šta možemo napraviti. Čeka nas težak meč protiv ekipe iz vrha. Skautirali smo ih dobro, igrači su svi zdravi, osim Tiaga koji je ponovo povrijeđen", rekao je trener Plavih, te je dodao:

"Dajem sebi za pravo da pozovem navijače da budemo svi kao jedan i da do kraja izguramo kako treba. Mi s navijačima možemo do kraja kako treba završiti. Sve je sada na mentalnoj bazi, mi smo zalaganjem došli do ovog rezultata i niko nam auta jednog nije dao. Samopouzdanje nam nije malo nakon derbija", istakao je Mulalić.

"Igrači koje ima Zrinjski u napadu je vrhunski. Nije slučajno što su prvi i sigurno je da su jedna od najboljih ekipa u ligi", rekao je Mulalić.

Adnan Zahirović je također optimističan pred meč s Plemićima.

Vidi video!

"Sigurno je da ćemo se potruditi da ostanemo tu gdje jesmo. Mi smo već odavno mislima u meču sa Zrinjskim. Ako budemo na pravom nivou, nadamo se pozitivnom rezultatu", rekao je Zahirović, te je dodao:

"Idemo meč po meč. Dobili smo Sarajevo, sada ide Zrinjski i samo o tome razmišljamo. Pristup nas je doveo do vrha, jer razmišljamo meč po meč. Misli su usmjerene samo na Zrinjski", dodao je Zahirović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dosta je novih igrača došlo, uspjeli smo se posložiti. Ekipi ide dobro i možemo biti samo još bolji i ekipa će biti sve bolja. Očekujem da i ja budem u što boljoj formi, svi su me jako dobro prihvatili", istakao je veznjak Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti