"Odlazak u Juve je greška kojom sam povrijedio mnoge"

Odlučio da otvori dušu i prizna

"Odlazak u Juve je greška kojom sam povrijedio mnoge"

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves ljetos je odlučio napustiti Juventus nakon samo jedne sezone i svoju karijeru nastaviti u PSG-u.

Alves je odigrao veoma dobru sezonu dresu Stare dame, ali je na iznenađenje mnogih zatražio raskid ugovora. Brazilski igrač je sve dogovorio s Manchester Cityjem u koji je trebao ići kao slobodan igrač, no sve se promijenilo u posljednjoj sekundi kada je potpisao za PSG.

Godinu dana ranije Alves je također kao slobodan igrač napustio Barcelonu za koju je prethodno s dosta uspjeha igrao osam godina. No, Brazilac je priznao da nije dovoljno razmišljao o prelasku u Juventus, te da je to jedna od rijetkih loših odluka koje je napravio u svojoj karijeri.

"Bilo je mnogo faktora ljetos oko odlaska u PSG. Imam mnogo prijatelja tamo, moja djevojka je već živjela tu i zaista voli Pariz. Kada sve uzmete u obzir bilo je logično da karijeru nastavim u PSG-u. Naravno, bio sam hipnotisan idejom da ponovo radim s Pepom Guardiolom u Manchester Cityju. Bio sam hipnotisan i nisam gledao oko sebe i sve druge opcije koje imam", rekao je Alves, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prošlog ljeta sam odlučio da odem u Juventus, a nisam gledao ostale opcije i to je povrijedilo meni bliske ljude. Nisam tako lako mogao ići iz Torina u Barcelonu kako bih vidio djecu, a moja djevojka nije mogla da se bavi poslom koji voli. Ovaj put sam dobro razmislio i odlučio da je Pariz mnogo bolji izbor od Manchestera po mnogim stvarima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi