Zvanično: Dani Alves slobodan igrač

Nije više član Juventusa

Zvanično: Dani Alves slobodan igrač

Edmir Škorić

Brazilac Dani Alves zvanično je postao slobodan igrač, objavio je Juventus.

Pisalo se o Alvesovom odlasku iz Juventusa ovog ljeta, a danas je torinski klub potvrdio da nije bilo riječ samo o glasinama, pa je Brazilac sada potpuno slobodan.

Međutim, on će brzo zadužiti dres Manchester Cityja, pošto je već ranije dogovorio saradnju sa bivšim trenerom Pepom Guardiolom, s kojim je osvajao trofeje u Barceloni.

Alves je u 33 nastupa za Juve u prošloj sezoni postigao šest golova, a sa Starom damom je osvojio duplu krunu, te igrao i finale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, kraj u Juventusu je bio neslavan. Imao je nekoliko neprimjerenih izjava u medijima i navijači su ga ubrzo uzeli na zub, pa je bilo jasno da će morati da ide. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi