"Oni se poštuju u reprezentaciji, ali ne u klubovima"

Busquets o Piqueu i Ramosu

"Oni se poštuju u reprezentaciji, ali ne u klubovima"

E. Čaušević

Sergio Ramos i Gerard Pique već nekoliko sezona nalaze se u "ratu" putem medija što je dodatno pojačalo rivalitet između Barcelone i Real Madrida.

Ramos i Pique su napravili tradiciju da "prozivaju" jedan drugog nakon utakmica svojih ekipa, ali kada dođe do okupljanja reprezentacije Španije sve to se zaboravi. Igrač Barcelone, Sergio Busquets, izjavio je da se oni prije svega moraju poštovati, a toga je bilo zaista malo prethodnih godina.

"Najgore je kada nema poštovanja među igračima na terenu, a toga je zaista bilo malo naročito zbog rivaliteta Barcelone i Reala. Prije svega mora tu biti neko poštovanje prema protivniku. Ramos i Pique godinama stvaraju dobru atmosferu u reprezentaciji i nikada se ne bi reklo da tako 'ratuju' u medijima ili na društvenim mrežama", rekao je Busquets, te dodao:

"Ramos je kapiten u reprezentaciji Španije i moramo ga svi poštovati. Pique je prvi koji to radi i zbog toga smo osvojili sve što smo mogli osvojiti. Ipak, kada su u svojim klubovima onda je to totalno drugačija priča".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi