Zakleti rivali poput najboljih prijatelja
Foto: EPA

Ramos i Pique u odličnim odnosima

Zakleti rivali poput najboljih prijatelja

Midhat Šljivak

Sergio Ramos i Gerard Pique već mjesecima unazad imaju žestoke obračune na društvenim mrežama.

Provokacije između fudbalera Real Madrida i Barcelone su ogromne, a bilo je zaista mnogo teških riječi s obje strane i to zbog sudijskih odluka u korist oba kluba.

Optužbe su pljuštale s jedne na drugu stranu, ali dolaskom u reprezentaciju Španije sve se promijenilo. Ramos i Pique imaju zaista odličan odnos i iskazuju veliko poštovanje jedan prema drugom.

"Već dugo su skupa u reprezentaciji, imaju zaista odličan odnos. Sasvim je normalno da bude sukoba kada nosite dres velikih rivala. Nekad se pređu granice, ali poštovanje je veliko", rekao je njihov saigrač iz reprezentacije Sergio Busquets.

Na treninzima ovaj duo sarađuje odlično. Oni su stub odbrane Crvene furije, a Ramos je pred dolazak u nacionalni tim dao zanimljivu izjavu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Pique i ja volimo da bacamo kamenje jedan na drugog, ali kad ga budem vidio od mene će dobiti veliki zagrljaj".

Rivalstvo je tako barem za kratko ostavljeno po strani i sada je reprezentacija najbitnija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi