"Pjanića možemo koristiti na još jednoj poziciji"
EPA

Allegri nakon Dinama

"Pjanića možemo koristiti na još jednoj poziciji"

Juventus je sinoćnjom pobjedom nad Dinamom takmičenje u grupi H završio kao prvoplasirani. 

Torinski klub je u posljednjem kolu Lige prvaka kao domaćin savladao Dinamo iz Zagreba sa sigurnih 2:0, a trener Massimiliano Allegri nije u potpunosti bio zadovoljan igrom koju su pružili njegovi izabranici. 

"Bio sam primoran promijeniti sustav jer nam je trebao igrač više u sredini terena. Bili smo prespori u prvom poluvremenu. Ipak, kasnije smo zaigrali bolje i sve je dobro išlo nakon što smo postigli gol. Ove sezone u Ligi prvaka još nismo pobijedili na domaćem terenu, tako da je ovaj trijumf protiv Dinama vrlo bitan za nas", izjavio je Allegri nakon utakmice. 

Tokom obraćanja medijima Allegri se osvrnuo i na Miralema Pjanića. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Miralem je pokazao da može biti naš 'trequartista', odnosno njega možemo ponekad od prve minute koristiti iza napadača. Tu je dobar bio u nedjelju, no sada je na toj poziciji imao manje prostora", istakao je trener Juventusa.

Žrijeb osmine finala za protivnika može donijeti Juventusu klubove poput Bayerna, PSG-a, Man. Cityja i Real Madrida, međutim Allegri se time ne opterećuje. Svjestan je da će se, prije ili kasnije, morati suprotstaviti najboljima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije