Sakib Malkočević nakon poraza od Njemačke

"Ponosan sam na dječake koji sada plaču u svlačionici"

Adnan Beganović

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine i u drugom meču na Evropskom prvenstvu pretrpjela je poraz. Nakon Austrije od naše reprezentacije bila je bolja i Njemačka, koja je imala vjetar u leđa od sudijske trojke.

Selektor našeg tima, Sakib Malkočević, i pored poraza bio je zadovoljan izdanjem svojih izabranika.

"Drago mi je da smo dobro odigrali nakon poraza od Austrije. Njemačka je bila favvorit, a mi smo u prvom dijelu odigrali dosta dobro. Iako je Njemačka imala posjed, mi smo imali još dvije dobre situacije i prvim poluvremenom mogu biti zadovoljan. U drugom dijelu nas je presjekao crveni karton Sadikua, teško se bilo nositi s moćnom Njemačkom s igračem manje. Čestitao bih Njemačkoj na zasluženoj pobjedi", nakon susreta je izjavio selektor kadetske reprezentacije BiH, Sakib Malkočević.

Njemčka je zaslužila pobjedu i to je opšta ocjena svih prisutnih na stadionu, kao što se i svi koji su uživo gledali ovaj susret slažu da je za Njemačku dosuđen nepostojeći penal, te da je Sadiku možda i prestrogo isključen.

"Ne smijemo mi komentarisati suđenje, ali svi koji su gledali susret rekli su mi da penal nije postojao. Mi smo naa klupi mislili da će njemačkom igraču dati žuti karton zbog simuliranja. Uticao je taj penal na krajnji rezultat. Žao mi je što nismo ostali kompletni, istrošili smo se s igračem manje i onda smo iz naših grešaka primili još dva gola. Ponosan sam na ove dječake koji sada plaču u svlačionici", izjavio je Malkočević.

U posljednjem susretu na Evropskom prvenstvu naša reprezentacija se sastaje sa Ukrajinom.

"Protiv Ukrajine ćemo pokušati odigrati ovako kako smo igrali danas i pokušat ćemo doći do pozitivnog rezultata. Mislim da smo pokazali da nismo slučajno na ovom prvenstvu", zaključio je selektor našeg tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi