"Predivna atmosfera, dva boda, može li ljepše?"

Selektor Šuman nakon pobjede nad Estonijom

"Predivna atmosfera, dva boda, može li ljepše?"

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine su u prvoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u Skenderiji, upisali laganu pobjedu nad reprezentacijom Estonije rezultatom 31:24.

Rukometni Zmajevi su odigrali izuzetno dobro prvo poluvrijeme, pa se na odmor otišlo pri vodstvu naše reprezentacije rezultatom 18:10.

A o zasluženoj pobjedi, ali i narednoj utakmici kvalifikacija, koju će BiH odigrati protiv Estonije u Talinu, govorio je selektor Zmajeva Bilal Šuman.

"U drugom poluvremenu smo mogli bolje, u prvom smo bili dosta bolji, naročito u defanzivnom smislu. Mislim da smo u drugom dopustili mnogo lakih golova. Ali dva boda su dva boda, pobjedi nećemo gledati u zube", istakao je nakon utakmice Šuman, pa nastavio:

"Sada imamo par dana da se spremimo da dođemo do onoga što želimo, a to su četiri boda iz ove dvije utakmice...Znamo da će biti teško, imaju i oni par sjajnih igrača, ali mislim da ćemo biti spremni i da ćemo doći do nova dva boda."

"Svi su u dobroj formi, tu mislim na svih 28 momaka sa šireg spiska, svi oni zaslužuju šansu. Danas su možda najiskusniji uradili najviše, ali i oni mlađi, koji tek dolaze, mogu nastaviti sa dobrim rezultatima", poručio je selektor bh. reprezentacije, pa se na kraju zapitao:

"Predivna atmosfera, dva boda, može li ljepše?".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi