Rutinska pobjeda BiH za uspješan start kvalifikacija

Estonci nadigrani u Skenderiji

Rutinska pobjeda BiH za uspješan start kvalifikacija

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine održava u Danskoj i Njemačkoj.

Naša reprezentacija je večeras u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić savladala Estoniju rezultatom 31:24 i tako došla do prvih bodova u grupi "6".

BiH je dobro otvorila utakmicu i na startu povela sa 3:0, a Estonija je prvi gol postigla tek u osmoj minuti. Kako je vrijeme prolazilo, tako je rasla prednost našeg tima koji je na pauzu otišao sa velikih +8. Nakon 30 minuta igre, rezultat je glasio 18:10.

Naši reprezentativci su početkom drugog poluvremena dozvolili Estoncima da se rezultatski vrate u meč, a gosti su u nekoliko navrata stizali na -4. Ipak, bilo je jasno da naš tim posjeduje veći kvalitet od estonskog, pa su tako Panić, Prce, Vranješ i društvo, uz veliku podršku sjajnog Burića na golu, preuzeli stvari u svoje ruke i do kraja rutinski priveli posao kraju i slavili sa 31:24.

Najefikasniji u našoj ekipi bio je Vladimir Vranješ sa osam pogodaka iz isto toliko pokušaja, dok je Marko Panić postigao jedan golmanje. Nikola Prce je meč završio sa pet, a Ivan Karačić i Srđan Predragović sa po četiri gola.

U ekipi Estonije je bolji od ostalih bio Martin Johannson sa pet golova, dok je Mait Patrail dodao jedan gol manje.

Ove dvije ekipe će već za tri dana ponovo odmjeriti snage u 2. kolu kvalifikacija, a taj meč se igra u Talinu.

Kvalifikacije za SP, 1. kolo:

BiH - Estonija 31:24 (18:10)

BiH: B. Burić, Ovčina 1, Perić, S. Burić 1, Vražalić, Panić 7, Terzić, Toromanović, Efendić, Karačić 4, Prce 5, Vranješ 8, Malinović 1, Nuić, Predragović 4, Vegar.

Estonija: Pinnonen 2, Muuga 1, Jaanima 4, Patrail 4, Johansson 5, Varusk, Sillaste 3, Celmins 2, Toom 1, Hiiend, Roosna, Rooba 1, Lees, Voika 1, Part, Ots.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi